Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ingyenesen nyelviskolai lehetőség

2019-12-19 13:11:00

Tisztelt Szülők! Amint arról bizonyára már Önök is értesültek, a 2019/20-as tanévtől minden 9. és 11. évfolyamos diák alanyi jogon lehetőséget kap arra, hogy két hétig ingyenesen nyelviskolába járjon az általa tanult idegen nyelvből a nyári szünetben.

A tanulók vagy csoportosan (ez esetben az intézmény szervezi a csoportot) vagy egyénileg (ebben az esetben mind a nyelviskolai kurzushelyet, mind az utazást saját magának szervezi) pályázhat.

A Tempus Közalapítvány honlapján elérhetőek a pályázati kiírások, kérjük, tájékozódjanak a programmal kapcsolatban!

www.knyp.hu/hu

Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben a diák részt szeretne venni a programon, a szülőnek nyilatkoznia kell, az iskola/ a szervező eljárhat a gyermek nevében, valamint arról, hogy ha a gyereknek felróható okból hiúsul meg az utazás, akkor a szülő köteles visszafizetni a Tempus összesen kb. 2000 Euró (660 ezer forint) összegű támogatását. Továbbá, ha a gyerek magatartása miatt a külföldi nyelviskola hazaküldi őt idő előtt, akkor a szülőnek gondoskodnia kell a gyerek biztonságos hazajutásáról!

Ezzel kapcsolatban Önöknek a későbbiekben egy hivatalos nyilatkozatot kell aláírniuk személyesen az iskolában, melynek időpontjáról a tanulón keresztül, illetve honlapunkon tájékoztatjuk majd Önöket.