Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

A 2019-20. tanév hálózati versenyein elért eredményeink

2020-04-20 14:34:00

.

A Word Skills hálózati verseny a felnőttek nemzetközi hálózati versenye, amely ebben a témában a legrangosabb verseny a világon. A versenyen 24 év alatti fiatalok: középiskolások, egyetemisták indulhatnak és számot adhatnak a hálózati eszközök, windows és linux szerverek konfigurálásában szerzett ismereteikről. A versenyen a szakmai ismereteken kívül stabil szakmai angol nyelvtudásra is szükség van, hiszen a több száz oldalnyi felkészítő anyag nagyobbik része csak angol nyelven érhető el. A döntő nyertese képviselte volna Magyarországot a nemzetközi versenyen. Bóné Áron 14.I osztályos tanulónk, túlszárnyalva a tavalyi 22. helyezését bejutott a 10 fős országos döntőbe, ami középiskolásként nagyon szép eredmény. Áron nagyon lelkiismeretesen, az utolsó pillanatig készült, amíg még egy pici remény volt arra, hogy megrendezik a döntőt. Sajnos erre a járvány korlátozásai miatt nem kerülhetett sor. Gratulálunk a döntőbe jutáshoz. Az itt szerzett tapasztalatot és tudást biztosan kamatoztatni tudja majd.

          Bóné Áron

 

A középiskolások legrangosabb hazai hálózati versenye a Skills Junior. A verseny a World Skills, illetve az Euro Skills nemzetközi hálózati versenyekre felkészülésre ad lehetőséget. Még időben, a járvány előtt megrendezték a döntőt, ahová 12 diákot hívtak meg, ebből 5 fő a mi diákunk. A döntőn az alábbi szép eredmények születtek:

  • Virág Gyula 4. hely
  • Hegedüs Armand Alex 6. hely
  • Egyed Dániel István 7. hely
  • Tukora Marcell 8. hely
  • Szmok Péter 9. hely

Gratulálunk a versenyzőknek a szép eredményhez.

 

              
   Virág Gyula    Hegedüs Armand Alex    Egyed Dániel István   Tukora Marcell   Szmok Péter

 

Az OSZTV-t a technikusi évfolyamon tanuló diákoknak rendezik meg évről-évre. A versenyen szakmánként mérik össze tudásukat az ország legjobbjai. A hálózati rendszerüzemeltető szakon két diákunk: Bóné Áron és Szalai László Zsombor szereztek jogosultságot a 10 fős döntőn való megmérettetésre. Sajnos ez a verseny is elmaradt a járvány miatt. Gratulálunk a szép eredményhez.
 

  

  Bóné Áron  Szalai László Zsombor

 

Orgoványi József