Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

A Diákolimpia® legeredményesebb pedagógusa és iskolája díjat vettük át idén

2020-01-23 09:30:00

A 2018/2019. tanévi Diákolimpia® országos döntőin elért kimagasló eredményeikért január 22-én az MTA székház dísztermében díjakat vehettek át pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett ünnepségen. A díjátadó díszvendége a 99 éves, ötszörös olimpiai bajnok tornász Keleti Ágnes volt, aki jelenleg a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Ági néni, Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka

A Diákolimpia® versenysorozat az elmúlt tanévben is nagy számú iskolát és versenyzőt mozgatott meg: a versenyekre összesen 320 ezer nevezés érkezett, közülük 35 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén hatodik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen Keleti Ágnes mellett részt vett és a díjátadásban közreműködött Dr. Latorcai Csaba János, az EMMI közigazgatási államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

Összesen négy kategóriában díjazták a legjobbak. A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. 

A tanév legeredményesebb megyei/budapesti Diákolimpia® testnevelője:
Fábián Gábor, Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma – a labdarúgás sportágban az elmúlt évek kiemelkedően eredményes felkészítéséért

A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél szintén az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. 

A középiskolák versenyében a tanév legeredményesebb diákolimpiai köznevelési intézménye:
I. Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Az ünnepségen megemlítették, hogy a Boronkay az egyetlen iskola (mindhárom kategória figyelmebevételével), amely az elmúlt 10 esztendőben minden díjátadó eseményen mint díjazott részt vehetett. (Megjegyzés: ez valójában 16 év zsinórban!)

A további két díjhoz is – Legaktívabb iskola és fair play díj – ezen az ünnepi alkalommal a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, a Prima Primissima díjas Keleti Ágnes is gratulált. „A gyerekek a sportot játéknak, rosszalkodásnak fogják fel. Hagyni kell őket, hogy szeressék, és kibontakozzanak.” – mondta az ötszörös olimpiai bajnok tornásznő.

Az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola, és rendező szervezet együttműködését: „Az elmúlt 8 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a Diákolimpia®, amely minden tanévben 150 ezer résztvevővel immár a legnagyobb országos tanulmányi versenyévé vált” – emelte ki Balogh Gábor.

MDSZ cikke nyomán