Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Aktuális a rendelkezés az adó 1 százalékáról

2020-04-02 13:14:00

Tisztelt Szülők!

Rendkívül fontosnak tartom, hogy az előző évi adójuk 1%-ról rendelkezzenek, mert ez a támogatott szervezet számára nagy segítség lehet! Ez Önöknek semmilyen pluszköltséggel nem jár, s higgyék el, itt tényleg érvényesül a „Sok kicsi sokra megy” elv!

Fontos az is, hogy a 2020. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki. Másik lényeges szabály, hogy eddig az időpontig a szja-bevallástól függetlenül, - tehát akár annak leadást követően – is megteheti a nyilatkozatot. 

A civil kedvezményezettek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára ugyanakkor továbbra is minden évben újra kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.

Nyilatkozattételi lehetőségek:

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

•    az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy

•    az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

      Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

•    a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,

•    az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,

•    a 19EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, s ezt a lakhely szerint megadott címre postai úton elküldve

•    ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2020. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Az szja 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán dönthet úgy, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Ha a Boronkay György Középiskola Közhasznú Alapítványa 
számára szeretné utalni az adója egy százalékát, akkor az  adószámot kell beírni:
18281820-1-13

Technikai szám: ezt az alapítványunk esetében NEM kell kitölteni

Fábián Gábor igazgató
 


   19EGYSZA  (Adó1%-hoz_nyomtatvány)

   Hová nyújtható be a személyijövedelemadó-bevallás? (Adó 1%-a-címlista papír alapú nyilatkozathoz)