Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Az EuroSolid Kft. versenyén vettünk részt

2019-04-26 13:58:00

.

Az EuroSolid Kft. a SolidWorks nevű CAD-CAM program magyarországi forgalmazója 2019. április 18-án rendezte meg a II. Országos SolidWorks diákversenyt Budapesten. A verseny kétfordulós volt, amelyen egyénileg és legfeljebb négy főből álló csapatban indulhattunk. Felkészítőnk Juhász Zita tanárnő volt. Az első fordulóban egy-egy szabadon választott gépészeti szerkezet 3D-s működő modelljét készítettük el és küldtük be a EuroSolid Kft.-hez. Ezek értékelése alapján hívták be egyéni versenyzőként Vass Norbertet és Simon Dánielt, csapatban pedig Szabó Viktor Bencét, Sárvári Dánielt és Bódis Bencét.
A kiválóan megszervezett versenyen középiskolai tanulók és egyetemi hallgatók is indultak, természetesen más-más megoldandó feladatokkal. A regisztráció után egy rövid megnyitó következett, majd elkezdődött a verseny. A feladatunk egy alkatrészrajz alapján egy 3D-s modell elkészítése volt. 
Minimális várakozási idő után következett az eredmény hirdetés, ahol kiderült, hogy idén sem készültünk és dolgoztunk feleslegesen.

Az eredmények: 
Egyéniben

III. helyezett Vass Norbert
IV. helyetett Simon Dániel


Csapatban

I. helyezett Szabó Viktor Bence, Sárvári Dániel és Bódis Bence.

Az I. helyezett díja az EuroSolid Kft. által adott 3D-s nyomtató, amelyet az Iskola kapott meg.
A versenyről maradéktalanul pozitív tapasztalatokkal tértünk vissza. 
Bódis Bence, Szabó Viktor Bence, Kovács Kálmán osztályfőnök