Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Igazgatói biztatás a végzősöknek

2020-05-01 12:45:00

Kedves Végzős Diákjaink! Nem ballagás helyett íródott ez a szöveg, mert azt gondolom, hogy az jár nektek is!

A tantestület minden tagja mélyen elkötelezett a tekintetben, hogy legyen majd igazi ballagásotok is. Időpontot a helyzetre való tekintettel még nem tudunk kitűzni, de LESZ! Megrendeltük és el is készültek a meghívók, a tarisznyák és a belevalók. (A ma – május 01. - megjelent információk alapján a magam részéről szeptember első szombatját látom reális dátumnak.)

Nem is búcsúzási szándékkal fogalmaztam meg e sorokat, hiszen van még előttetek feladat, még ha az egy kicsit másmilyen is lesz, mint amire három és fél éven át készültetek.

Egész egyszerűen el akartam mondani, le akartam írni: BÜSZKE VAGYOK RÁTOK! 

Az egész évfolyamra együttvéve, de mindegyikőtökre külön-külön is.

Számtalan iskolatörténeti rekordot megdöntve, rengeteg szép eredménnyel öregbítettétek a Boronkay hírnevét, de még ennél is fontosabb, hogy a szemünk láttára váltatok felnőtté, váltatok EMBERRÉ, így csupa nagy betűkkel. Az osztályozó értekezleten minden tanár elismerően beszélt rólatok, melynek az a konklúziója, hogy ez egy igazán jó évfolyam volt. Mint a borban egy ritka kiváló évjárat, amely aztán sok-sok évig megőrzi, sőt növeli az értékét. Én ezt látom bennetek, s egyben ezt is kívánom nektek!

Nyilván voltak problémák a diák-tanár-szülő hármas minden elképzelhető párosításában – sőt akár további szereplőket is hozzá vehetünk, ha akarunk -, de ez mind nem számít, mert a rossz emlék elfelejtődik, de minimum elhalványul, a szépet pedig megőrizzük, sőt egyre patinásabbá válik. 

Köszönöm az iskoláért végzett munkátokat, a kitartásotokat! 

Köszönöm, hogy jó reklámjai voltatok a Boronkaynak! Meggyőződésem, hogy azért jönnek hozzánk szívesen a jó tanulók az általános iskolákból, mert a néhány évvel felettük járóktól jókat hallanak róla. Remélem, ez még hosszú ideig így is marad!
Végezetül az alábbiakat kérem tőletek:

•    Figyeljetek oda az érettségitekre! Bizonyítsátok be, hogy a megváltozott feltételekhez is tudtatok alkalmazkodni, s igenis jó eredményeket fogtok elérni! Hiszem, hogy képesek vagytok rá!

•    Biztassátok egymást is, hogy a majdan kijelölt ballagásra mindenki jöjjön el, mert szeretnénk titeket megünnepelni! Szeretnénk tőletek méltó módon elbúcsúzni, boldog és sikeres életet kívánni, úgy igaziból, s nem online módon!

Vác, 2020. május 1.

Fábián Gábor igazgató