Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Információk a 2020. május-júniusi érettségiről

2020-04-17 11:32:00

.

A MAGYAR KÖZLÖNY 2020. évi 77. száma alapján (megjelent: 2020.04.17.), melyet kérem, olvassanak el a pontos értelmezés érdekében. Én itt mindössze néhány, általam fontosnak ítélt elemet ragadok ki.

1.    Alapvetően „csak” írásbeli vizsgarészek lesznek.
2.    Gyakorlati vizsgarészek törlésre kerültek.
3.    Szóbeli vizsgák lesznek testnevelésből illetve azon tantárgyakból, ahol írásbeli nem lett volna, vagy a diáknak igazgatói határozat alapján felmentése van az írásbeli vagy gyakorlati vizsgarészből.
4.    A 10. és a 11. évfolyamosok most nem érettségizhetnek, az ő jelentkezésük központilag törlésre kerül, tehát nekik ezzel most nincs teendőjük.
5.    A vizsgára jogosultak (12. évfolyamosok és azok a korábban érettségizettek, akiknek ez a továbbtanuláshoz kell) az OH honlapján elérhető formanyomtatványon kérhetik a vizsgájuk törlését vagy módosítását, melyet az eredeti jelentkezést fogadó intézményhez kell benyújtani. 

FONTOS! A határidő 2020. április 21., amelynek elmulasztása jogvesztő!!!!

2020. április 21-én, éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet.

6.    A módosítás lehet emelt szintről középszintre, illetve kizárólag idegen nyelvből középszintről emeltszintre (nyelvvizsga megszerzése érdekében).
7.    A vizsgaidőpontok és az eljárási határidők a KÖZLÖNY-ben olvashatók.
Az írásbeli és szóbeli vizsgák is szigorú intézkedések mellett kerülnek lebonyolításra. Ezért kérjük, hogy mindenki próbáljon beszerezni egyéni védőfelszerelést (főleg maszkot, akinek ez nem sikerül az iskolába való belépéskor biztosítunk textilből vart, moshatót).

MINDENKINEK JÓ FELKÉSZÜLÉST ÉS SIKERES VIZSGÁT KÍVÁNOK!

Fábián Gábor ig.