Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Művészeti kiállítás - szeptember

2022-10-11 13:45:00

Örömmel hirdetjük, hogy szeptember 15.-én megnyitottuk a 2022/23-as tanévünk első művészeti kiállítását az iskola Galéria folyosóján. Nagy örömünkre régi ismerősként Kemenes Katalin hozta el nekünk saját és alkotótársai legújabb munkáit. 

Kedves „Hazaiak”, Kedves Látogatók!
 

Örömmel hirdetjük, hogy szeptember 15.-én megnyitottuk a 2022/23-as tanévünk első művészeti kiállítását az iskola Galéria folyosóján. Nagy örömünkre régi ismerősként Kemenes Katalin hozta el nekünk saját és alkotótársai legújabb munkáit. Az öt barátnő : B. Molnár Zsuzsa, Koó Éva Lídia, Kemenes Katalin, Lipcsey Judit, Mihó Katinka tagja a Magyar Alkotóművészek Egyesületének és a Fővárosi Festő Stúdió műtermében együtt gondolkodva hozzák létre csodálatos képeiket. Büszkék mestereikre, és a tőlük tanultakra, hiszen többen közülük magas elismerésben részesültek (Kiss János, Sípos Endre, Székács Zoltán, Szkotniczky Péter, Kovács Péter Balázs – Munkácsy díj) 
 Összeszokott csapatot alkotva látogatják a nyári művésztelepeket, több közös kiállításuk is volt már az ország különböző pontjain. Hasonló érdeklődési körük mellett mind az öten karakteres, egyéni látásmóddal, mondanivalóval, anyaggal és eszközökkel dolgoznak. A természetelvű ábrázolástól az absztrakt látványalkotásig sokszínű élményt nyújtanak a képeik. Ami biztosan közös bennük, az a sugárzó élet szeretet, vidám kérdés-felelet párbeszéd játék a nézővel és az erős és bátor színhasználat. Az alkotás kortalanná varázsoló erejét bizonyítja, hogy a legidősebb barátnő már a 95. életévét festi még színesebbre! Gratulálunk Neki és a többi művésznőnek is, és köszönjük, hogy munkáikkal teszik vidámmá, örömtelivé, próbálkozásokra ösztönzővé a mindennapjainkat, nyitottabbá a szívünket.
 A kiállítást, mely november végéig látogatható a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium épületében (Németh László u. 4-6. Vác, 2600) Fábián Gábor Igazgató Úr nyitotta meg, a megnyitót Bonifert Janka (9/K) fuvola játéka és Neducza Zalán (11/A) furulya játéka tette ünnepélyessé.

 

írta: Mojzes Zsófia
fotók: Szilágyi Lajos