Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Mit is ér ezer forint? – Avagy, látogatás a Segítő Kezeknél

2019-12-21 09:05:00

December 16-án nyolc diák és két kísérőtanár indult el megvásárolni és elszállítani, azt az tápmennyiséget, amit 12 osztály közösen ajánlott fel, 267.700 Ft a Segítő Kezek az Állatokért civil állatmentő szervezetnek. Azok az osztályok, akik szerettek volna csatlakozni a kezdeményezéshez, karácsonyi ajándékként nem egymásnak adtak ajándékot, hanem ezt az összeget egy nemes ügynek áldozták. 

A több, mint 2 tonnányi állateledelt perceken belül felpakoltuk az autókra és már indultunk is személyesen meglátogatni azt, a több száz állatot, akiknek ez a mennyiség négy hónapra elegendő élelmet fog nyújtani.

Csodálatos embereket ismertünk meg, akik egész életüket a magukra hagyott, rossz körülmények között élő állatok helyzetének javítására kötelezték el. Mielőtt kipakoltuk volna a tápokat, megnézhettük az ott lakó összes állatkát. Többek között megismerkedtünk Vilmával, a malacanyukával, és kicsinyeivel, valamint Ördöggel, a bakkecskével is.

Rajtuk kívül még rengeteg jószág él a Segítő Kezek otthonában: nyulak, kutyák, libák, fürjek, sőt, még egy póniló is. Az itt élő állatok közül még azok is, akik csak nemrég kerültek be, jól vannak szocializálódva, látszódik rajtuk, hogy törődnek velük és szeretik őket.   

Megbeszéltük, hogy az adományt felajánló osztályok, majd a jó idő bekövetkeztével, mindannyian személyesen is ki fognak menni és meglátogatják azokat az állatokat, akiket támogattak.  

Az ajándékozás helyett adományozás, egy nagyszerű megmozdulás volt a 10.P osztály kezdeményezésével, amihez  11 másik osztály is csatlakozott: 9.A, 9.B, 9.D, 9.E, 9.I, 10.A, 10.I, 10.N, 11.N, 11.P és 12.A osztályok.