Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Német nyelvi tábor Tirolban 

2019-06-24 17:22:00

2019. június 2-án reggel hatkor indultunk Vácról (47 diák, 4 tanárnő) Ausztria gyönyörű szép, Weer nevű városába. Az esti órákban már onnan figyelhettük, ahogyan a nap lekúszik a havas hegytetők mögé. 

Az első napon a Szent György-hegyre másztunk fel, aminek a tetején egy kolostort látogathattunk meg. A felfelé vezető út rendkívül meredek volt, hiszen 800 métert emelkedtünk mindössze 2 kilométer megtétele alatt. A hegyi túra után Ausztria legkisebb városát, Rattenberget néztük meg. A kicsi, szűk utcák elbűvölőek voltak. Ezt követően fejleszthettük német nyelvi tudásunkat, kipróbálhattuk, milyen anyanyelvi tanárral tanulni. Minden nap 3 órától negyed hatig egy innsbrucki iskolában különböző, elsősorban beszédkészséget fejlesztő feladatokat kaptunk. 

A második nap délelőtt szintén két programon való részvételre jutott időnk, melyek a Swarovski múzeum és Hall városa voltak, ahol idegenvezetést és érdekes történeteket hallgathattunk meg a városról. 

A 3. nap programja talán mindenki egyik kedvence volt: a schwazi bánya és a skanzen. Schwazban megtudtuk, hogy a bányászok milyen embertelen körülmények között dolgoztak éveken át. A skanzenben pedig a régi kultúra szépségeiben gyönyörködhettünk. 

Hasonlóan jól telt a rákövetkező nap az alpesi állatkertben. Végül pedig elérkeztünk az utolsó, pénteki naphoz, amikor Németországba (Bajorországba) látogattunk el, ahol II. Lajos bajor király három kastélya közül a Linderhof kastélyt belülről is megtekintettük.  Az aranyozott belső helyiségek, a meseszép kert látványa lélegzetelállító volt. A Neuschwanstein és a Hohenschwangau kastélyokat pedig kívülről néztük meg.

Mindannyian bátran kijelenthetjük, hogy egy felejthetetlen hetet töltöttünk el, ami nemcsak tanulás szempontjából volt hasznos, hanem nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodhattunk, valamint jobban megismerhettük a német nyelvet és nem utolsó sorban egymást.

Bábik Zsófia 9.D