Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nyári szakmai gyakorlat Angliában – folytatódik az Erasmus+

2022-07-13 09:52:00

Két halasztást követően, 2022 nyarán, a Covid világjárvány után újra megnyílt a lehetőség a 2019-ben kezdődő „Boronkaysok Angliában” című Erasmus+ pályázat folytatására. Az előkészítő munkálatok már januárban elindultak Debreiné Gajdos Piroska tanárnő és Némedi Zoltán segítségével. 

A rengeteg megoldandó nehézséget, feladatot, bizonytalanságot rejtő alagút végén lassan derengeni kezdett a fény és végül 2022. július 2. kora hajnalán a Liszt Ferenc reptéren gyülekezett a csapat és két kísérőtanáruk, Kangyerka András és Debreiné Gajdos Piroska. A diákok egy része a WizzAir, másik része pedig a RyanAir légitársasággal utazott Londonba. A sikeres landolás után rövid városnézés következett, majd vonattal jutottak el Portsmouthba, a gyakorlat helyszínére. Másnap a diákok a Research Hub épületében a gyakorlatra és a kint tartózkodásra vonatkozó eligazítást kaptak, papír alapon és digitális felületen is.
A július 2-30-ig tartó, egy hónapos szakmai gyakorlatra mind az IT-sok, mind az elektronikások és gépészek nagy izgalommal készültek. Ez lehet ambícióik megvalósításának első állomása? 


A családoknál való elszállásolás révén betekinthetnek az angolok mindennapi életébe, szokásaiba. Az órákon megtanult nyelvi fordulatokat „élesben” is használhatják. Új embereket ismerhetnek meg, kapcsolatokat építhetnek ki munkavégzésük során is, fejlesztve kommunikációs képességeiket. Emellett számos kulturális, élményekben dús program várja a diákokat: látogatás a Historic Dockyard hajóin,  a Wight-sziget természeti csodájának – The Needles – v. Victoria királynő kedvelt családi pihenőhelyének, az Osborne-háznak a megtekintése,  vagy épp a Tengerészeti Múzeum érdekességeinek felfedezése. Ezen és a hasonlóan izgalmas programokról összeállított képes beszámoló tekinthetik meg az alábbiakban:

További képek:  Galéria

A gyakorlat minden hetéről egy-egy rövid beszámolóval fognak  jelentkezni a diákok, melyet itt a honlapon olvashatnak, követhetnek az érdeklődők.

 

F. Flóra Zsófia