Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Rendelkezés adó 1%-ról

2023-03-06 08:28:00

Tisztelt Szülők!

 

Rendkívül fontosnak tartom, hogy az előző évi adójuk 1%-ról rendelkezzenek, mert ez a támogatott szervezet számára nagy segítség lehet! Ez Önöknek semmilyen pluszköltséggel nem jár, s higgyék el, itt tényleg érvényesül a „Sok kicsi sokra megy” elv!

Fontos az is, hogy a 2023. május 22-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki. Másik lényeges szabály, hogy eddig az időpontig a szja-bevallástól függetlenül, - tehát akár annak leadást követően – is megteheti a nyilatkozatot.

A civil kedvezményezettek és a kiemelt költségvetési előirányzat javára ugyanakkor továbbra is minden évben újra kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.

 

Nyilatkozattételi lehetőségek:

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel (ügyfélkapuval), nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 22EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papír alapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 22EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, s ezt a lakhely szerint megadott címre postai úton elküldve
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2023. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Az szja 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán dönthet úgy, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

 

Ha a Boronkay György Középiskola Közhasznú Alapítványa

számára szeretné utalni adója egy százalékát, akkor az  adószámot kell beírni:

18281820-1-13

 

Technikai szám: ezt az alapítványunk esetében NEM kell kitölteni

 

Fábián Gábor igazgató

 


 

NAV címlista: