Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma

Richter Gedeon Alapítvány ösztöndíjasa lett Bátyi Domonkos a 11K osztály tanulója

2020-06-23 16:30:00

A Richter Gedeon Nyrt. nagyon fontosnak tartja a természettudományos oktatás/képzés támogatását. E cél érdekében 2020/2021. tanévtől ösztöndíj formájában segíti azokat az ősztől végzős tanulókat, akik a természettudományi tanulmányi eredményeik és versenyen elért helyezéseik alapján arra érdemesek és továbbtanulási szándékuk is az előzőleg említett irányba mutat. Iskolánkból egy végzős vegyész tanulónknak megítélték a támogatást, következzenek az ő gondolatai ezzel kapcsolatban.

„Egészen kicsi koromtól kezdve nagyon szerettem a kémiát és a biológiát. Emlékszem általános iskola 7. osztályában már az első órák lekötötték a figyelmemet s akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha törik ha szakad én gyógyszerész leszek. Motivációm tovább növelte, hogy édesanyámnak is ez a szakmája. Céljaim eléréséhez nagy segítséget nyújt iskolám, a Boronkay, s az intézmény tanárai. 

A kémia tanárnőm néhány héttel ezelőtt iskolánkon kívüli lehetőséget is mutatott nekem, mely igen kecsegtetőnek tűnt.  Ez nem volt más, mint a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjpályázata, amire a jelentkezési feltételek megvitatása után, Fábiánné Kőszegi Erzsébet tanárnő be is adta jelölésem. Őszintén szólva nem fűztem sok reményt ehhez, tekintve hogy az egész országból csak körülbelül 20 tanuló kaphatja meg a pályázatban említett ösztöndíjat. Végül úgy látszik elég jó „versenyló” lettem az itt töltött négy évem alatt, hiszen a tanulmányi átlagom és a versenyeredményeim alapján bekerült a nevem abba a bizonyos 20 névből álló listába.

Hogy mi volt a reakcióm? Őszinte leszek azt hittem, hogy csak viccel velem a Tanárnő mikor felhívott, hogy nyertem. Kicsit még most sem hiszem el, de nagyon örülök neki az egyszer biztos. Végülis diák vagyok, és elvileg mi mindig csórók vagyunk, szóval sosem árt egy kis "ösztönzés" . S ezzel még egy jelentős megtámogatást kaptam gyermekkori álmom elérésére.”

Bátyi Domonkos