Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Siker a III. Mikszáth Kálmán irodalmi kávéházi versenyen

2019-11-25 17:24:00

Ismét Boronkays diákok nyerték meg a csapatversenyt a Margaréta Kávéházban.

Az idén a hagyományoktól eltérően nem Kálmán napon, hanem néhány nappal később emlékezett meg a „Minden morzsa számít” Közösségépítő és Segítő Egyesület a nagy palócról, Mikszáth Kálmánról egy irodalmi kávéházi verseny keretében.

A Margaréta Kávéházban 2019. október 22-én megrendezett versenyre a Váci Szakképzési Centrum váci 4 középiskolájának egy-egy csapata jelentkezett.

A Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskolát Bartos Viktória, Pecze Petra és Simon Balázs, az I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziumot Haug Daniel Leon, Patkós Kevin és Borsos Bertalan, a Király Endre Szakgimnázium és Szakközépiskolát Kőszegi Rebeka Eszter, Laczkó Annamária és Herceg Patrik, míg a Boronkay György Műszaki Szakgimnáziumot és Gimnáziumot Oláh Gellért, Ősi Péter és Barkóczi Bence képviselte.

Az idén is jó hangulatban telt a verseny. Az első fordulóban A beszélő köntös című Mikszáth műről kellett beszélgetni a 3 fős asztaltársaságnak, majd a második fordulóban egy glosszát kellett írni a kriptovalutákról és azt felolvasni a csapat egyik tagjának.

A 3 tagú zsűri – Gombos Péter, Fazekas Lászlóné, Bacskó Józsefné – hosszas tanácskozás után az alábbi helyezési sorrendet határozta meg:

1. Boronkay György Középiskola
2. I. Géza Király Középiskola
3. Selye János Középiskola
4. Király Endre Középiskola

Az értékes díjakat a csapatok a Váci Szakképzési Centrum és a „Minden morzsa számít” Közösségépítő és Segítő Egyesület jóvoltából kapták.

Köszönet Hollósy Andrea, Petrás Mária, Czinege Norbertné, Föedlné Bedők Gyöngyvér és Jendrék Gabriella felkészítő tanároknak.


Baráz Dávid videója

Szmandray Benedek filmje